P01 v47 Förlust mot Täby
2021-07-16 18:21

30 NOV 2013 09:34

I lördags ställdes våra P01-killar mot Täby, vilka leder den serie som vi spelar i. Det är ett lag som vi spelat många matcher mot under åren. Tidigare säsonger har vi vunnit de flesta matcherna och det var också fallet så sent som i matchen om 3:e plats i Peak-cupen som spelades innan innevarande säsong drog igång.

Matchen började i ett bra tempo från bägge lagen. Trots en spelmässigt jämn inledning där vi tog ledningen med 4-0 efter två fina layups, vände Täby på poängskörden och ledde med 4 poäng  efter första perioden. Vi fortsatte vår trend från tidigare matcher under hösten att missa alldeles för många närskott och layups. Följande perioder blev dock poängmässigt mer jämna och ett tag i slutet av 3:e perioden var vi bara två poäng efter.

Några missar i försvarsspelet gjorde att Täby kunde utöka ledningen och de vann slutligen också rättvist hela matchen. I anfallsspelet blev spelet väldigt stelt med dålig rörelse och dålig timing mellan de olika lagdelarna. Att våga utmana sin motståndare i 1 mot 1 och gå förbi är något vi kommer att fokusera på framåt. Vad gäller försvarsspelet så föll det tyvärr tillbaka lite med för låg intensitet.