P01 v50 Stark avslutning leder till A-gruppen i vår
2021-07-16 18:22

15 DEC 2013 19:27

Under hela höstsäsongen, efter den inledande PEAK-cupen, har det märkligt nog varit lite trögt med farten och gnistan i matcherna. I sista matchen var det dock helt avgörande att vinna mot Central för att kvalificera sig till A-divisionsspel i vår - och då var hela laget toppfokuserade!

Central mötte vi i den inledande matchen på säsongen och vann då enkelt men det var nu ett helt annat lag som hade bla dubbla segrar mot Spånga i bagaget och flera duktiga killar, varav en är drygt 190 cm! Kul att se en sådan utveckling hos ett lag under hösten och det blev en högintensiv och rolig match.

Vi började återigen lite trevande men efter en timeout blev det betydligt bättre fart. Vi ledde med 10-6 men Centrals långe spelare petade i en sista boll vid slutsignalen så det stod 10-8 efter första perioden. I andra perioden gav vår helplanspress och flygande fart i snabba uppspel ordentligt resultat: 26-9 till oss i halvlek.

Tredje perioden blev lite som tidigare under hösten. Av någon anledning drog vi ner på tempot och kastade bort de flesta anfallen. 34-23 till oss dock när vi gick till
periodvilan. Sista perioden var grabbarna "tokfokuserade" och det var inget snack om saken när vi tryckte gasen i botten: slutresultat 48-34!

Segern gjorde att vi kom på tredje plats i gruppen och därmed kvalificerade oss för A-gruppen tillsammans med övriga topp 3-lag i de tre grundspelsgrupperna, dvs totalt 9 lag. Det blir många intensiva och spännande matcher att se fram emot i vår!