P01 v7 Styrkebesked när vi besegrade Täby
2021-07-16 18:24

15 FEB 2014 13:37

Efter en ganska seg start och underläge i halvlek la vi i en högre växel och gasade ifrån!

Matchen mot Täby startade 09:00, med samling 08:15. Det kom 9 spelare till start som visade sig i starten av matchen vara lite sömndruckna. Första perioden fokuserade vi på att få fart på benen med att pressa på över hela planen, detta fungerade tyvärr lite sådär samtidigt som vi inte fick igång hjälpförsvaret.

Täby började med att spela hårt på våra guards vilket skapade ett stillastående anfall hos oss. Täby tog ledningen men var inte i överläge utan snarare var det våra missade chanser som gjorde att de ledde efter första perioden.

Andra perioden drog vi tillbaka pressen och spelet började sakta men säkert bli bättre, försvaret började ta form även om det inte var riktigt så bra som det kan vara. Anfallet hade vi fortsatt problem med, vi blev stillastående då guards höll i bollen för länge och även forwards blev stillastående. Ställningen var 25 - 20 till Täby i halvlek.

I andra halvlek började spelet lossna och vi gjorde inledningsvis 8 raka poäng då vi hade bra fart på uppspelen och bollen fick göra jobbet samtidigt som försvaret började fungera riktigt bra.

Vi har tidigare haft lite problem med 3:e perioden då kvaliteten på spelen blivit sämre men idag skall alla killarna ha en stor eloge då alla lyfte sig och tog för sig i spelet, både i försvaret och i anfallet. Vi vann 3:e perioden med hela 18-4.

4:e perioden följer den föregående och vi trampade på riktigt bra. Anledningen till att vi inte vann med mer poäng var främst att det fortfarande var en del onödiga missar i avsluten.

Det vi tar fasta på efter denna match är två saker. Täby spelar ett spel som idag resulterade i många fouls och de hade lagfoul i tre av de fyra perioderna, detta reulterade periodvis i att även vi tyvärr började göra samma sak. Den andra saken är att laget verkligen kan jobba sig ur svackor under match vilket de visade idag då alla lyfte sig ordentligt under andra halvan av matchen. Denna kämpaanda skapar mycket positiv energi både för killarna och coacherna - och bådar gott framöver!

Slutresultat: Seger med 47-37