SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

P01 blev 3:a i GBG och därmed bästa svenska lag!
2021-07-16 18:28

02 JUN 2014 22:13

Det blev en strålande cuphelg för P01 i Göteborgs basketfestival. Av 37 lag som kom till start tog sig grabbarna hela vägen till semifinal där man föll med 4 poäng mot ett danskt lag.

 

Cuphelgen inleddes med en ganska kaotisk tågresa ner till Göteborg där tåget var drygt 2h försenat så laget kom inte fram förens långt efter midnatt. Torsdagen bjöd dock på strålande väder och gänget hade hela dagen till förfogande och hade toppenroligt på Liseberg. Sedan var det dags för premiärmatch kl 21 på kvällen. Motståndare var Alvik som vi mött många gånger förut och alltid spelat jämnt mot. Nu var det dock ett blandat lag (Div 1 o 3) som inte riktigt kom upp till sin vanliga nivå medans vi gasade på ordentligt och kunde vinna med 34 - 19.

 

Andra dagen ställdes vi först mot ett norskt lag som tyvärr hade hamnat lite fel, de borde ha spelat i en yngre division, och slutresultatet blev 49 – 10 där alla i laget tog för sig ordentligt. I kvällsmatchen ställdes så grabbarna mot ett lettiskt lag. Vi har mött balter förut och vet att de är betydligt tuffare än alla nordiska lag. Så även denna gång, vi hade tyvärr alldeles för stor respekt och stod inte upp mot deras tuffa spel, siffrorna rann iväg och det slutade med en klar förlust 11 – 38.

 

Vi slutade därmed två i gruppen och fick spela 16-delsfinal mot LIDBAS på lördagen. Det visade sig vara samma lag som vi besegrade för några veckor sedan i Skövdefinalen! Denna gång var de dock betydligt mer offensiva men vår intensiva helplanspress och några blixtrande anfallskombinationer gav oss en välförtjänt seger med 24 – 13.

 

Åttondelsfinal. Motståndare var Central som är ett duktigt och roligt lag att möta. De har en väldigt lång kille som dominerar under korgarna och matchen blev väldigt jämn. Vi var dock i ledningen hela tiden och trots att vi tappade lite kontrollen på slutet lyckades vi hålla undan och vann med 1 ynka poäng när slutsignalen ljöd.

 

Kvartsfinaldags. Återigen ett stockholmslag vi mött förut, nämligen Djursholm som har en ännu längre och större spelare än Central… det blev ännu en tuff och jämn match men där vårt högre tempo och vilja ändå avgjorde till slut. Hossein visade enorm vilja i avslutningsskedet och resultatet blev 21 – 16.

 

Semifinal. Det var ett gäng nervösa grabbar som kom till semifinalen tidigt på söndagmorgonen. Det danska motståndet innehöll 3 stora och resten små, kvicka killar. De startade klart bäst och vi hade förtvivlat svårt att sätta bollen, det var lite märkligt spel där vi var väldigt duktiga i försvar men det var få som ville ta ansvar för att gå till korgen i anfallet. Elliot var enorm i försvaret och tog hela 4 sk charges – rekord! Vi kom dock igång ordentligt sista minuterna men då var det försent och det hela slutade med en snöplig förlust 24 – 28.

 

Visst var vi alla lite besvikna över vårt spel i semifinalen mot danskarna, då vi inte kom upp till den fantastiska nivå vi presterat i kvartsfinalen mot Djursholm, men vad spelar det för roll nu. Killarna visade med eftertryck igen att de tillhör toppskiktet i svensk basket. Inte illa för ett litet gäng från Viby som ingen har hört talas om ute i stora vida världen - det är många gånger vi får förklara att vi inte är Visby utan kommer från Sollentuna utanför Stockholm...

Stort TACK till alla fantastiska grabbar!

/Peter, Rikard, Roland & Per


Nyhetsarkiv
P01 Vinnare i Skövde!2021-07-16 18:26
P01 i Telge Open 20132021-07-16 18:19
P01 i Spirarecup 20132021-07-16 18:11
P01 V10 EB2021-07-16 18:08
P01 V72021-07-16 18:06