SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Härlig säsongsavslutning för F99/98 i Göteborg
2021-07-17 18:43
Taggade tjejer efter framgången i Göteborg

10 JUN 2014 12:57

Från början var det tänkt att både F99 & F98 skulle ställa upp med varsitt lag i Göteborg. Förväntningarna var höga efter förra året då ett litet gäng från Viby Basket åkte dit och hade väldigt kul. Ända sedan i höstas har många av spelarna pratat om Göteborg som säsongens intressantaste cup. När det väl var dags att anmäla lagen stod det klart att vi enbart hade 6 spelare i respektive lag, vilket är för få, så vi fick slå ihop lagen och köra gemensamt i GU16.

 

När vi nu istället hade många spelare så gav det helt andra möjligheter. Vi bestämde att köra helplanspress hela matcherna igenom samt skifta mellan zon-försvar och man-man. Tack vare att vi var så många så skulle det hålla hela matcherna igenom utan att laget kroknade av trötthet.

Första laget vi mötte var Norska Ammerud. Taktiken såg ut att hålla och vi ledde i halvlek. Av någon anledning så tappade vi i andra halvlek och Ammerud segrade till slut. Kändes lite märkligt, men det kan ha att göra med att detta var ett nytt spelupplägg för oss som vi inte var vana. Denna lilla förlust kom dock att spela en stor roll längre fram, så det var kanske ödet som ville oss väl.

 

Senare på fredagskvällen mötte vi så boden. Även denna match gick ungefär som mot Ammerud, en knapp förlust som mest berodde på att vi inte var riktigt vana vid vårt spelupplägg. I alla fall i mina ögon. När man såg matchen från läktaren såg Viby helt klart ut som det bästa laget.

Fredagen började med match mot cupens värdklubb, Högsbo. Ett grymt bra lag som vi tyvärr inte hade något att sätta emot. Cupen började likna vinterns seriespel som kantats av förluster…

 

På eftermiddagen så mötte vi dock Bankeryd och nu funkade
äntligen vårt spel fullt ut. Segern var enkelt i hamn, Bankeryd hade helt
enkelt inte en chans. Värt att notera är att Bankeryd vunnit över Boden
tidigare som vi förlorat emot…

 

Eftersom både Bankeryd och Boden åkt på storstryk mot både Högsbo och Ammerud, så hamnade vi på 3:e plats i grundspelet och kom så till ¼-final i b-slutspelet. Det passade oss utmärkt, hade vi spöat Ammerud och kommit 2:a så hade vi fått möta Djursholm i A-slutspelet vilket vi inte ville av olika skäl. B-slutspel passade oss mycket bättre.

 

Stärkta av fredagens framgång skulle det bli väldigt kul att möta Onsala Pirates från Kungsbacka. Extra kul när Göran Westblom har kopplingar till Kungsbacka. Det blev en väldigt jämn match som vi vann tack vare vårt intensiva spelupplägg och upparbetade uthållighet. Vinterns och vårens konditionsträningar var helt klart en bidragande faktor.  Turneringens absolut härligaste seger var ett faktum. :)

 

Vi tog oss till semifinal och mötte då Ravens från Växjö. Tjejerna kämpade hårt och det var en mycket jämn match ända till sista minuterna, då Ravens drog ifrån poängmässigt.

Göteborgsresan blev totalt sett väldigt lyckad och det var idel glada miner. Lyxigt att bo på ett väldigt centralt hotell i sköna sängar och bra frukost, inte så vanligt på cuper. De flesta besökte Liseberg och roade sig på stan. Det var väldigt härligt att se att våra 99-or och 98-or blev så samspelta och hade så kul tillsammans. Flera av spelarna fick en nytändning och nya förhoppningar om att nästa säsong blir lyckad tändes. Kändes riktigt bra.

 

Vi lagledare och tränare tackar för en riktigt härlig cuphelg och välkomnar alla spelare tillbaka i augusti.

 

Ha en riktigt skön sommar!

Göran, Göran & Per


Nyhetsarkiv
F98 sprang Vildsvinet2021-07-17 18:42