SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

F00/99 (FU16) i Borås Open
2021-07-17 19:13
F98-99-00 i Borås (2014)

21 SEP 2014 22:09

I helgen åkte nio tjejer och 2 coacher ner till Borås för att för första gången representera Viby i Borås Open. Det var spännande med helt nya lag och det blev intensiva matcher.

 

Sju U16-tjejer plus Elsa & Elin från U19 satte sig i bilarna på lördag morgon och susade ner ända till Borås. Första matchen var mot värdlaget Borås och det blev en tät drabbning.

 

Det märktes att det var första matchen och att vi hade en resa i benen – felprocenten var extremt hög… vi ville dock klart mest och kunde gå till halvtidsvila med 17 – 7. I tredje perioden ökade vi avståndet medans vi i inledningen av fjärde tappade rejält innan vi kom tillbaka och kunde bärga segern med 38 – 26. En kul match där Elin blev bäste poängplockare.

 

I en mycket sen kvällsmatch ställdes vi mot ett nykomponerat lag, West, från Angered och Ale. De var väldigt snabba och vi var helt av banan inledningsvis då de efter 4 minuter ledde med 14-2… efter en timeout där vi bestämde att nu måste vi slå på energigasen bara hände det – fullständig magi – varenda boll satt, vi totaldominerade och kunde gå till halvtidsvila med ledning 18 -15! Tyvärr tappade vi sedan i andra perioden totalt igen – mycket märkligt - och efterhand orkade vi inte och de kunde glida ifrån till ett slutresultat på 70 – 39. Denna gång var det Amelie som toppade poängen med 12.

 

Söndagmorgonen började sedan med en riktig lektion för vår del av Marbos superduktiga tjejer. De spelade konsekvent helplanszonpress och när domaren bad dem sluta med det gick de över till halvplanspress. Vi fixade oftast inte att slå någon av dessa och i kombination med ett bländade skytte och snabba uppspel där vi kom efter blev det ett slutresultat på 94 – 8. Inte mycket att säga om då vi gav upp efter bara några minuters spel och istället tränade på lite olika individuella
utvecklingsområden.

 

Avslutningsvis ställdes vi mot Brahe från Huskvarna. Återigen startade vi svagt och de kunde gå till periodvila med 12 – 7. I andra perioden blixtrade vi till och var plötsligt bara några poäng bakom. I tredje och fjärde tog dock orken slut och det blev till slut välförtjänt 52 – 33 till Brahe. Återigen fick Amelie mest utdelning med 13 poäng.

 

Det var ändå en mycket rolig cup och nyttigt för oss att möte lite nya lag. Vi behöver orka igenom en hel match på en lite högre nivå för att matcha dem – något vi nu ska träna på! Det roligaste var att samtliga spelare gjorde poäng i helgen med Amelie, Elin och Elsa som starkaste poänggörarna men dessutom var det olika spelare som lyckades i olika matcher, tex gjorde Felicia S 8 poäng i en match, Julia 7 poäng i en annan match, Felicia T 6 poäng i en tredje match osv. En
extra eloge till Elsa som drog ett mycket tungt lass inside med extremt mycket speltid i matcherna!

 

Borås Open gav mersmak och nu ska vi ge järnet på träningarna inför serien och kommande Telge Open!

/Rolle & Per


Nyhetsarkiv