EN LYCKAD SISTA DAG I SKÖVDE CUP!
2022-05-01 23:13

Sista dagen i Skövde blev minst sagt lyckad för vår fantastiska klubb!

Morgonen började tidigt för många av våra lag och våra starka lag gav oss underhållning för hela slanten.

P10 startade dagen med en semifinal i A-slutspel mot Lobas vit och den vinner killarna med 31-29. Det blev alltså A-final för våra grabbar där dom fick möta duktiga Onsala. Killarna kämpade från start till slut och lyckades med hjälp av publiken som sjätte spelare ta vinsten med 16-14 och ta hem en buckla!

P11 spelade båda B-semi 8.55 som de båda vann och lyckades ta sig till B-final mot varandra! Där vann Viby Grön och det var ett gäng nöjda killar efter en rolig final!

Så häftigt för killarna att ta sig hela den vägen då det spelade mot många större och äldre spelare i P10/11 gruppen!

F10 hade två lag denna morgon i A-semi där tjejerna i båda matcherna dominerar och vinner med 34-21 mot Eastside och 32-23 mot Oppsal basket. Och då betydde det att vi skulle ha ännu ett Viby lag som möter varandra i Finalen. Tjejerna krigade hårt mot varandra och när slutsingalen ljöd stod det 34-33 till Viby vit MEN hela Viby F10 är årets guld medaljörer i Skövde Cup! Lisa Höglund blev dessutom matchen MVP!

F09 hade krigat sig igenom cupen och tagit sig till A-semi denna morgon. 8.00 mötte dom ett duktigt Lobas och tjejerna kämpade hela matchen men Lobas kunde dra det längre strået och gå vidare till A-final med siffrorna 16-9. Lobas vann sedan hela turneringen så det var super bra kämpat av våra 09 tjejer!

P08 hade båda sina lag i B-semi och målet var att ta sig hela vägen tillsammans och mötas i final. 9.50 spelade Viby vit mot Kvarnby som slutligen slutade med en skön vinst 38-34. Viby röd spelade 10.45 och tog kommando direkt och vann säkert mot Boler basket med siffrorna 36-21. Med dessa vinster så blev det en B-final mellan våra två P08 lag. Finalen var såklart jämn och när slutsignalen ljöd hade Viby Röd vunnit finalen med 31-30. Ännu en pokal får följa med hem till Viby!

F08 fick spela A-semi mot Lobas röd där tjejerna var bestämda med att ta sig hela vägen och det gjorde dom. Dom slog Lobas med 30-22. I final matchen stog Marbo för motståndet och matchen var jämn tills de sista slutminutrarna. Nästan hela Viby Basket var där och hejade så taket lyftes och tjejerna kunde ta finalen med 31-22. Inte nog att F08 tog hem hela cupen utan Hedda Forsbring utsågs till matchen MVP!

P07 hade tagit sig till B-semi 9.50 där de skulle möta Trollhättan. Matchen var tight hela tiden och killarna som kommit till Skövde med 8 spelare var nu endast 7 då Isac under fredags matchen dragit på sig en spricka i armen i matchen mot Lobas. Dom kämpade till sista sekund men Trollhättan lyckades ta hem vinsten med 1 poäng, 32-31 slutar matchen.

F07 var i A-semi och 10.45 stod Uppsala för motsåndet. Tjejerna jobbade igenom hela matchen och kämpade ut i det sista men Uppsala var väldigt starka och matchen slutade med 44-18 till Uppsala. Uppsala slutade även dem som vinnare mot Lobas i A-finalen.

P06 började morgonen med en A-semi mot duktiga Marbo. Killarna var på hugget från start och allt flöt på precis som de ville. De tog kommandot och drog ifrån till en vinst med 46-28. I finalen stod Varberg som motstånd. Ett stort stort lag. Killarna startade starkt men slarvade lite för mycket och Varberg kan dra det längsta strået och vinna med 31-29. Men en värdig silvermedalj får killarna ta med sig hem!

F06 fick möta Onsala i A-semi 10.45. Det var en jämn match där tjejerna krigade till slutsingalen. Duktiga Onsala fick i några treor och kunde säkra sin vinst med 27-20. Onsala vann också finalen med 1 poäng.

Vi hade alltså 9 åldersgrupper nere i Skövde där 7 av 9 tar sig till A-semi och 4 till A-final. 3 lag till B-semi och 2 lag till B-final. VILKA RESULTAT!

Och det bästa med den här turneringen är hur vi ALLA har stöttat, pushat och hejat på varandra. Det visar verkligen vilken klubb vi är!

Stort tack till alla Viby lag för era fina presentationer och jag som föreningskanslist i denna grymma klubb blir otroligt stolt att se det fina engagemanget, gemenskapen och kämparglöden i alla våra ledare, spelare och supportrar! Ser fram emot resterande cuper och matcher tillsammans med er!

STORT TACK TILL JIMMY ARVIDSSON FÖR MÅNGA FANTASTISKA MINNEN PÅ BILD!